Vi arbejder sikkert eller slet ikke

Date: March; 22; 2018 | Author:
Return to news list

På Maabjergværket ved Holstebro er sikkerhed og et godt arbejdsmiljø afgørende – også for valg af underleverandører. 
For nyligt har MEC Bioheat & Power (tidl. Maabjergværket) været en hektisk arbejdsplads for 60-70 mand fra adskillige virksomheder. De mange folk er på arbejde til revision af den ene af værkets tre B&W Vølund-kedler, som oprindelige blev sat i drift i 1993. Et massivt fokus på sikkerhed er afgørende for et godt forløb.

Derfor begynder hver morgen med et dagligt sikkerhedsmøde, hvor 10 formænd samles over kaffekopperne og får en briefing af Erik Jeppesen, arbejdsmiljøkoordinator på Maabjerg Energy Center. Sammen gennemgår de ugens sikkerhedsinspektion og de observationer, der er blevet gjort og hvordan disse kan løses bedst muligt. Dialogen er konstruktiv og informativ. Erik roser gruppen for en god afdækning af et arbejdsområde. Han får selv ros for planerne om at udstyre alle værkets trucks med et laserlys, så man via en blå lysplet på gulvet kan se, at der er en truck på vej – en smart løsning, som Erik Jeppesen har set på et mejeri.

”Vi er meget opmærksomme på at opfordre til konstruktivt samspil på sikkerhedsområdet”, siger Erik Jeppesen:”Vi ønsker en sikkerhedskultur, hvor der er gensidige forventninger med vore leverandører. De skal leve op til vores sikkerhedskrav, og så skal de udfordre os, hvor vi ikke gør det godt nok. Det er kun sådan, vi bliver bedre”, siger han.


Billede: Maabjergværket (MEC Bioheat & Power) i Holstebro

Deler værdier

Maabjergværket – eller MEC Bioheat & Power, som det hedder i dag – er ejet af Struer og Holstebro kommuner og forsyner 20.000 husstande i det nordvestjyske med fjernvarme.

”Vi arbejder med meget store tryk, høje temperaturer og betydelige højder. Der er al mulig grund til at være sikkerhedsbevist i denne branche”, understreger han.
Sikkerhedskulturen bliver understøttet af skilte overalt i området, gennem sikkerhedsbriefinger og øvelser – og ikke mindst gennem valg af samarbejdspartnere. 
”Vi arbejder sikkert eller slet ikke. Så enkelt er det. Derfor søger vi partnere, som kan se sig selv i den kultur, kan forstå vores prioritet, og som kan supplere og levere på vores sikkerhedsstandarder”, understreger Erik Jeppesen.

Netop sikkerhedskulturen er en kvalitet i samarbejdet med B&W Vølund, siger han:

”Vi og B&W Vølund har en forskel i metode, men ikke i kultur. Vi taler samme sprog og deler værdier. Det er tydeligt at se, at B&W Vølund sætter resurser af til sikkerhed og prioriterer det. Vi havde eksempelvis besøg af B&W Vølunds miljø- og arbejdsmiljøkoordinator samt produktionschef, som ville se pladsen og sikre, at B&W Vølund bød aktivt ind i vores sikkerhedskultur”, siger Erik Jeppesen:

”Samtidig var der stor interesse for at lære af det, vi gør. Den tilgang, hvor vi sammen gør hinanden bedre, er gavnligt for begge parters sikkerhed”, siger han. 

DK Quote 

Sammen optimerer vi sikkerheden

Samarbejdet om sikkerheden på MEC Bioheat & Power er helt i B&W Vølunds ånd, siger Ruth Kjeldsmark, miljø- og arbejdsmiljøchef i B&W Vølund:

” Vores sikkerhedsstandard- og kultur er forankret i alle virksomhedens lag. For os er det afgørende at tale sikkerhed med kunden for at sikre, at alle forstår den opgave der ligger i dette. Den tid vi bruger på at gennemgå og diskutere sikkerhed for at undgå uheld, er godt udnyttet. En sund sikkerhedsdskultur er noget man lever og ånder for. Vi når ikke vores mål blot ved at have det rette udstyr, vi gør det via vores adfærd. Vores sikkerhedskultur er både stærk og fleksibel. Vi er nødt til at kunne tilpasse os omstændighederne, så vi altid arbejder efter den højeste fællesnævner. Vi fokuserer konstant på at forbedre os. Vi lytter og tager ved lære, når vi møder kunderne, så vi opnår den bedst mulige HSE standard. Ikke kun I B&W Vølund, men også hos kunderne. Der er en forventning om, at vi deler erfaringer med vores kunder og at dette er et værdifuldt bidrag, slutter hun.


Billede: Ruth Kjeldsmark: Miljø- og arbejdsmiljøchef B&W Vølund.

Return to news list